רשת חברתית בטוחה היא למעשה דבר והיפוכו אבל מסתבר שיש משהו כזה ועוד פיתוח ישראלי. לתת לילדים לגלוש ולישון בשקט בלילה!
איתי עשת, עובד הייטק מהשרון נחרד כאשר שרון, ילדתו בת העשר ביקשה ממנו שיעזור לה לפתוח חשבון ברשת חברתית. עד לכאן סיפור מוכר, רובנו הרגשנו צביטה קטנה או אולי משהו שדומה יותר לבעיטה בבטן, כשהילד דרש "אמא פייסבוק- כי לכולם יש". מי שמכיר את הרשת יודע עד כמה בקלות ניתן לבלבל בין המושג חבר, עד כמה קל לפרסם תמונות ולוותר על הפרטיות. זה שונה כשאתה מבוגר בעל סוג של שיקול דעת אבל בעייתי כשאתה ילד או ילדה ומסביבך פרופילים לא תמיד אמיתיים של אי אלו זאבים נוטפי ריר.
איתי כמו כולנו הבין את המשמעות של רשת חברתית ואת הבעיות אבל גם את העובדה שבני נוער וילדים מתקשרים וחיים חיים חברתיים שלמים דרך הרשת
לעומתנו המקטרים והדואגים איתי החליט לעשות משהו אקטיבי- הוא הקים את "ניפגש", רשת חברתית בטוחה וסגורה המיועדת לגילאי היסודי.
מה זה ניפגש? מדובר על פיתוח ישראלי השומר על ילדינו מפדופילים, מתחזים, בריונות רשת
ומשלל הסכנות האורבות להם במרחבי הרשתות החברתיות. ניפגש" הרשת החברתית לתלמידי יסודי, פתרון יחיד מסוגו בעולם, מציעה מרחב וירטואלי בטוח ומהנה לילדים, להורים ולבית הספר.

הרשתות החברתיות יהפכו בסופו של דבר לחלק מהחיים של ילדינו, במקום לנתק אותם עד שיהיו גדולים מספיק, רשת "ניפגש" מעניקה את האפשרות ללמד אותם כיצד להתנהג בסביבה שגם ככה הופכת לטבע שני עבורם ועבור כולנו. הדרך היחידה להצטרף ל"ניפגש" היא דרך בית הספר, הגלישה נעשית תחת שמות אמיתיים בלבד ובכך מונעת הרשת את הסיכוי שהילדים יחשפו למתחזים, למטרידים ולסכנות כמו בריונות רשת. ההורים והמורים בבית הספר הם חלק מהרשת ומעורבים בנעשה בה.הרשת מציעה ליווי אישי של אנשי מקצוע, וכמו כל רשת חברתית אחרת יוצרת מגוון אפשרויות ליצירת קשרים בין תלמידים, בין מורים ובין הורים. הרשת אומצה כבר על ידי עשרות בתי ספר בארץ.
מוזמנים לקרוא טיפים שלי להגנה על ילדים במרחב הווירטואלי
על נזקים ברשת– טור של פרופ עמוס רולידר ושלי