כמו תמיד בכל אירוע שאני מוזמנת בו אני מנסה להבין ולקשר לאמהות ולהורות. תובנות על סטודיו סי ועל אמהות והשקעה עצמית.
אם היו מספרים לי לפני שנתיים שאגיע לאירוע של סטודיו C בטח הייתי ממשיכה הלאה אפילו בלי לחייך או להגיב. וזו אגב הייתה התגובה של רוב החברות שלי, שהן אמהות. המרוץ בין הילדים לעבודה ובעיקר בין הניסיונות לעשות הכל טוב, משאיר אותנו הנשים, בלי הרבה זמן לעצמנו.
לא, אין לי כוונה לפתוח חזית עם אבות או להסביר שהם עושים פחות, אבל באופן סטטיסטי רוב הנשים מתפעלות בית ומג'נגלות יותר. עובדה.
כל זה משאיר אותו עם הרבה פחות שעות השקעה בעצמנו והצלחות לאלתורים. למי יש זמן למניקור פדיקור מושקע שירד 10 דקות אחרי זה באמבטיה של הילד או בכלים בכיור? ופן? חצי שעה במטבח והפן או נהרס או שהשיער מריח מבישול והפן יורד במקלחת 🙂
למעשה ככה, כמו טיפוח כך גם ספורט ופעילות גופנית, נדחקת למקום אחרון. אמהות באופן עובדתי משקיעות בעצמן פחות. נכון, אם מתאמצים אפשר למצוא שעתיים בשבוע או קצת יותר לפעילות גופנית, רק שבפועל את כל כך עסוקה עם תינוק פולט, ילד שחזר עצוב מהגן, אלתור לבייביסיטר, ארוחת ערב ועוד, שהשעתיים האלה נעלמות לטובת דברים אחרים.
אנשי המקצוע יקראו לזה "סדרי עדיפויות" ויטענו שאפשר למצוא זמן לכל דבר. אני טוענת שיש שלבים בחיים שאי אפשר הכל והוויתור הוא סוג של החלטה.
הבעיה בפועל היא לא אותם שנים בהם החלטת כאמא להשקיע בילדים או בבית או שלא מצאת מקום לעצמך, אלא בהרגל הזה שאת מסגלת להיות מקום אחרון בסדרי העדיפויות בבית. רוצים דוגמאות?
ארוחת צהרים ממוצעת, הילדים אוכלים וכמה פעמים את מוצאת את עצמך אוכלת שאריות במקום להתיישב ולאכול בשקט צלחת מזינה? כמה פעמים את המלצרית ולא הסועדת? אבל לא רק רוב החברות שלי מצהירות שהן לא מספיקות לקרוא ספרים, למצוא זמן למספרה או אפילו לקנות בגדים. קודם הילדים ואח"כ? אח"כ פשוט לא נשאר זמן.
למה אני מספרת את כל זה כי בעיני יש מקום שבו חשוב ליצור את השינוי ולהשקיע גם בעצמנו, וכן נכון זה בא על חשבון הילדים, אבל בשלב שכבר לא צריכים להניק כל 3 שעות או להחזיק על הידיים אני לא רואה בזה נזק אמיתי לילד.
האירוע בסטודיו C היטיב להסביר את כל זה ולבנות מקום נשי שמאמין שגם לאמהות יש מקום חשוב ושאפשר לשלב הכל עם גמישות והחלטות. למעשה ההחלטה להתעמל ולהשקיע בעצמנו שייכת רק לנו והיא אמורה להפוך לחלק מאורח חיים בריא.
כמה מילים על הרשת- סטודיו C קיים משנת 1990 והוקם במטרה לתת מענה ייחודי לנשים הכל גיל ובכל שלב. מדובר על 35 סניפים בפריסה ארצית המאפשרים לנשים למצוא מענה החל משלב התזונה והדיאטות ועד לשלב הפעילות הגופנית ואורח חיים בריא. המקום הוא כולו על טהרת הנשים. אפילו המנכ"לית היא אישה וזה בעיני אומר הרבה.

ההחלטה בסטודיו סי לפתוח מקום שהוא נשי לגמרי ומדבר בשפה נשית, חשוב, כיוון שהוא מאפשר באמת לנשים להרגיש נוח בשיעורי ספורט וחיטוב למיניהם ולהבין את השינויים במעגל החיים הנשי, שונה לגמרי מהגברים. נשים, גם אם נבודד את כל רכבת ההרים ההורמונלית, עוברות שינויים פיזיים, משמעותיים יותר מגברים. הריונות ולידות משנים את הגוף ודורשים התייחסות שונה לגמרי מגברים. השרירים נחלשים והצמיג המפורסם, נשאר מזכרת גם אם ירדנו במשקל.
אני מאמינה שבסופו של דבר אנחנו צריכות למצוא את האיזון בין להשקיע בעצמנו כל הזמן ולמצוא מקום שהוא נעים לנו להגיע, כי כשנמצא את המדריכה המתאימה ואת המקום הנוח, יהיה קל להתמיד ולהשקיע גם בעצמנו.