הזמן אצל ילדים הוא עניין מורכב. אין להם יכולת להבין מה הוא אומר ולאמוד את הזמן בצורה פשוטה כמו מבוגרים. אצל ילדים צעירים ממש גם מושגים פשוטים כמו מחר או אמול מתבלבלים, אז ברור ששעות או דקות.
אחת הדרכים לנסות לעשות סדר בדברים ובעיקר לילדים בגילאי גן חובה והכיתות הנמוכות של בית הספר היסודי, היא לדאוג ללמד אותם לקרוא שעון ולהבין מה משמעות הזמן. זה מוצלח בעיקר עם ילדים החוששים ומתגעגעים ומעוניינים לדעת מתי אמא או אבא יאספו אותם מהגן או האם השעה מאוחרת באמת או שרק נדמה להם.
קריאת שעון היא משימה לא פשוטה. המחוג הגדול מראה את השעה או הדקות? מה זה המחוג שרץ מראה? כל אלה לא תמיד פשוטים כאמור לילדים. מה עושים? בעיני חשוב ללמד קריאת שעון אבל כדי להקל על הילדים אפשר גם להשתמש בשעון דיגיטאלי וללמד שעון מחוגים בהמשך, כשהם בשלים ללמידה.
כמה רעיונות לשיפור האווירה בבית עם שעון:
התארגנות בוקר: בבוקר שימו שעון מעורר או סטופר בשעון הידני לזמן שתקבעו מראש. המטרה לנצח את השעון ולהתארגן לפני שהוא מצלצל. תתפלאו כמה פעילות כזאת מעודדת ילדים להתארגן מהר ואתם מפסיקים עם השאלות כמו "צחצחת שינים?" "התלבשת?"
צחצוח שינים עם שעון: רוב הילדים מצחצחים מהר מדי שיניים ולא יסודי. כוונו שעון ל 2 דקות שבכל הזמן הזה הילד צריך לא להפסיק לצחצח שיניים. זה יעודד אותם לצחצח נכון וטוב יותר.
העברת האחריות אליהם: אתם מגבילים שעות משחק או צפייה בטלוויזיה? במקום שאתם תגידו מתי עברה חצי שעה או עד מתי מותר לשחק במחשב – העבירו אחריות לילד. שהוא יודיע מתי הסתיים הזמן. נסו את זה ותראו כמה ויכוחים מתמעטים בבית