מתי עצרתן פעם לחשוב איזה עולם אתן בונות לבנות שלכן? הנשים של סופרסונה דווקא עוצרות לחשוב ואני איתן
שנת 2016 מסתיימת לה ומשאירה, אצלי לפחות, טעם מר בפה. באופן אישי אין לי תלונות אבל כשאני מציצה רגע מעבר למסך המחשב באישי שלי, אני רואה מציאות עגומה שבה נשים לא רק מרוויחות פחות באופן משמעותי מגברים, הן גם פגיעות יותר, נפגעות יותר ומפחדות יותר.
אני חושבת שאין טעם להרחיב על הטרדות מיניות שמציפות אותנו, אבל לא רק פגיעות פיזית היא הבעיה בסוף 2016, אלא גם הלך הרוח הכללי, שרואה בנשים עדין, חלק מרכזי מטיפול בילדים ובהפרשי השכר במשק- בעיה לגיטימית.
שוק העבודה קשה ולא מאפשר התקדמות. מלבד שכר נמוך יותר לנשים יש קושי עצום בתמרון בין ילדים משפחה וקריירה. ימי החופשה המועטים במשק הישראלי, לעומת ימי החופשה הרבים לתלמידי מערכת החינוך, הופכים את התמרון למעשה בלתי אפשרי. אלפי שקלים נחוצים כדי לעבור את החופשה הגדולה בשלום יחסי והרבה תמיכה של סבתות כדי להצליח להתמודד עם ימי חופשה במהלך שנת הלימודים. לא פשוט לתמרן ורובו של התמרון נופל על כתפיהן למודות הג'ינגול של אמהות.
בנוסף, נשים רבותי עומדות במלכוד שאף גבר לא עומד בו. ילד לא מערער קריירה של אף גבר והוא ממשיך בזינוק הדרגות שלו במהירות. אישה צריכה לבחור בין השקעה בילדים או בקריירה, וכשעומדת מולה בחירה בזינוק משמעותי קרייריסטי – זוהי בחירה לא פשוטה כלל. הישארות בבית, אפילו רק ל-14 השבועות המתאפשרים בחוק כחופשת לידה, ישאיר אותה מאחור ויאפשר לאחר (סביר להניח גבר) לקבל את התפקיד.
נשים מהוות כ 50% מאוכלוסיית העולם ועדין גם בסוף שנת 2016 הן אוכלוסייה מקופחת. נכון יש נשים מנהלות, מנכלות, מובילות, ראשות ממשלה או עיריות. נכון יש נשים בעמדות מפתח, אבל שוב, כולן, נאלצות להתמודד עם דילמות קשות ועם חברה שופטת ולא מאפשרת.
בשבוע שעבר הצטרפתי לאירוע נשים של סופרסונה. מדובר בקבוצת נשים מובילה שהחליטה ביום האישה לפני כשנה וחצי להקים מיזם שיפעל לאור חזון של יצירת נוכחות נשית שוויונית ומאוזנת בצמתי השפעה והחלטה בישראל: בכנסים, בדירקטוריונים, בפאנלים ובשדרות הניהול במשק ובחברה. כיוון הפעולה: צדק מגדרי יוביל חוסן כלכלי וחברתי בארץ ובעולם.
שמתם לב שבכנסים למשל ישנו רוב גברי שנואם? הקול הנשי שותק או מושתק, תלוי איך מסתכלים על זה. שמתם לב שלמרות השינויים הקטנים, עדין יש יותר גברים בדירקטוריונים? בצבא אין בכלל מה לדבר, גם השוויון שניתן נלקח לאט לאט מהנשים.
אחת המטרות של סופרסונה היא לשנות גם להאיר את המצב. את זה הן עושות בקמפיינים, כתבות וגם באירועים, בהן נפגשים ומדברים. באופן מדהים האירועים מלאי אנרגיה טובה ומעצימה, וזה לא מובן מאיליו שאוסף נשים מייצרות אנרגיה מעצימה. האירועים הם גם מנוף להיכרות בין נשים עצמאיות או בעלות עמדות שונות במשק, להכיר נשים אחרות, לייצר שיתופי פעולה ולעזור אחת לשנייה!
בכנס האחרון, שסיים את השנה, ובו, מלבד אווירה טובה, היו הרצאות מעוררות השראה שגרמו לכולנו לחשוב. מירי שנאורסון, שמגיעה ממגזר מקופח יותר- נשים חרדיות, סיפרה את הסיפור מעורר ההשראה שלה על אישה חרדית, אשת עסקים חזקה שהצליחה ומצליחה עדין.
וציפי ביידר, במאית מוכשרת מערוץ 10, סיפרה את סיפור האימוץ שלה וחייה כילדה מאומצת.
ואחרונה, עמית סנדיק, בעלת משרד יחצ, סיכמה את השנה והציבה מראה מול כולנו, לגבי מצבן של נשים בארץ ובעולם (מי שקרא עד עכשיו בהחלט יודע שהמצב לא מזהיר)
ממליצה לכם להצטרף ובעיקר לחשוב, ככה ממש בסיום השנה, איזה עולם אנחנו בונות לבנות שלנו.
אם גם אתן רוצות לשנות כתבו למגי מסופרסונה megi@supersonad.com