כל הורה למתבגרים מכיר את הדיונים והשיחות על אלכוהול ועל סכנותיו. טיפים איך לדבר עם ילדים ובעיקר איך למצוא אטרנטיבות לשתיית אלכוהול
כמה נתונים שכדאי להכיר מהרגע שהפכתם להורים למתבגרים. סרים שנעשו בקרב בני נוער הראו ש-28% מהתלמידים דיווחו כי שתו משקה אלכוהולי כלשהו לפחות פעם בחודש כבר בגילאי 15, בירה הינה המשקה האלכוהולי הנצרך בשכיחות הגבוהה ביותר בקרב התלמידים. 18.2% מהתלמידים דיווחו כי הם השתכרו אי פעם.
נכון בנים משתכרים יותר מבנות, אבל בחופש הבעיות גדולות יותר והסיכוי שבני נוער ישתכרו עולה ככל שהחופש ממשיך ואיתו השעמום.
איפה הם שותים? בכל מקום- מהבית ועד לגינה הציבורית. לא כל ההורים מודעים לכך שלאפשר לבני נוער לשתות אצלם בבית, כלומר לחברים של האוצר הפרטי שלהם, זו עברה והם צריכים למנוע את זה. למעשה חלק מההורים שמחים שהחברים מגיעים אל בנם ושותים שם. יש בזה תחושה של פיקוח.
מה הבעיה בשתיית אלכוהול? רוב בני הנוער לא מבינים עד כמה מהר הם יכולים לשתות יותר מדי ולהגיע למצב שבו הם מאבדים הכרה וגורמים נזק. חבריהם לשתייה בדרך כלל מפחדים ולא מזעיקים טיפול כי הם מגנים על החבר השותה מפני ההורים. וכך נוצר מצב שבימי שישי ובחופשים בני נוער מגיעים לבתי חולים על עודף אלכוהול בגוף.
הבעיה הנוספת היא ההרגל של בני נוער להרגיש טוב רק כשהם שותים, הרגל שימשיך איתם עוד שנים רבות.
פתרונות? או איך מונעים מהם לשתות?
- כנראה שלמנוע לגמרי אי אפשר אבל ניתן ללמד אותם הרגלים נכונים
- אל תשכחו לדבר איתם לדבר איתם כל הזמן על הנושא ולא להפסיק. אתם אותי תצאו חופרים אבל חלק מהמסרים יקלטו.
- לא לכעוס ולהזכיר כל הזמן שאתם שם תמיד בשבילם
- לתת ולחפש אלטרנטיבות ללא אלכוהול אבל שנשמעות בוגרות מספיק. אני התלהבתי לפגוש בארץ, חדש, את מוחיטו – המשקה לטיני שעשה עלייה לישראל למשקה יש דימוי של משקה למבוגרים וצעירים אבל אין בו בכלל אלכוהול, כך שהוא יכול להוות אלטרנטיבה מצוינת לשתייה בלי בהשתכר.
