הריון ולידה: עכשיו האפליקציה

תינוק

 

מודה אני לא חובבת קהילתות, או לפחות חשבתי שאני לא חובבת קהילתיות. תמיד הייתי מוקפת בחברים שאהבתי ועם זה זרמתי. לא חיפשתי חברים בשכונה. הסתפקתי בשני זוגות שכנים נחמדים בבניין וניסיתי להבין את כל אותם אנשים שהצטופפו בגינה השכונתית מחפשי חברה.

ואז הגיע ההריון, שעבר לו די סבבה, בלי הרבה זמן להתעסקות בבטן והלידה. לאחריה מהר חוזרים לאוניברסיטה, לסיום תואר שני, עבודה ולימודים. מי שהכיר אותי כנראה צפה את הטורבו, חופשת לידה ממש קצרה אבל במקביל לא מוותרת על התינוק איתי בבית. תמרון מטורף, שרק כעבור 3 ילדים, לפני הלידה הרביעית, הצלחתי להבין כמה הוא היה קשה.

הימים היו עמוסים. תינוק בבית, עשרות עבודות לבדוק, חומר להכין, קריאה ותזה לכתוב. מצאתי את עצמי מדי פעם יוצאת לטיול קצר באזור ומגלה שאין עם מי לדבר. בגינה סבתות או מטפלות מבוגרת, שדנות במרקם האוכל של הילד ואני, שלא ממש שמחה להחליף מתכונים ולא מתעניינת בחומרי ניקוי חדשים.

באסה

יותר מהבאסה זו בדידות. לא שלא הייתי מוקפת בחברים מקסימים אבל לאף אחד לא היה עוד תינוק וכולם זרמו לעיסוקיהם.

לאט לאט ליקטתי אנשים מסביבי אבל בעידן שאפילו ווטסאפ לא היה, כל יציאה לגינה הייתה הימור את מי אפגוש שם? את מאיה חברתי עם ענת ההורסת או את המטפלת הכעוסה מהרחוב ליד שמקטרת על יוקר המחייה (אמנם ווטסאפ לא היה אבל יוקר המחייה, עליית מחירי הדירות ועליית מחירי הדלק- לגמרי היו)

בסופו של דבר המעגל החברתי הורי שלי גדל והפך למשמעותי ומעניין. אנשים שלא חשבתי שהכיר לפני כן הפכו לידידיי הטובים. פורומים בווינט הפכו גם הם למעגל חברתי, שחלקו הפך גם לחברים בחיים ולאנשים שאני אוהבת גם היום.

העולם השתנה בלידה הרביעית, דווקא אז שכבר לא ממש עניין אותי לקשקש על גידול ילדים פרץ הפייסבוק לחיי.

למה אני מספרת לכם את כל זה? כחובבת אפליקציות הכירו לי אפליקציה חדשה שנקראת דהוילג'  thevillage

מדובר באפליקציה  מבוססת מקום המאפשרת  למי שמורידה אותה לפגוש נשים שנמצאות באזור לפי הגדרות בסיסיות, באפליקציה אפשר לצרף חברות, לבנות קבוצות, להתייעץ ולשתף והכל באמצעות הטלפון הנייד. אז נכון לי זה כבר לא ממש משנה, הבכור מסיים כיתה יב' וממש לא הולך איתי לגינה הציבורית ואני לא מחפשת דיונים על הורות. אבל הרעיון מעולה לאמהות צעירות! בקליק אחד  ניתן לדעת מי יכולה להיפגש, לטייל או מי מגדלת ילדים שמתאימים בגיל לילדי.

 

להורדה והצטרפות לחצי כאן 

פורסם ע"י

אמא לארבעה הכי מקסימים בעולם. חיה ונושמת רשתות חברתיות. עורכת תכנים ויועצת אסטרטגית. אוהבת לבשל, לקרוא המון ולארח. לא מפסיקה לכתוב, וחייבת פעם בשבוע, גם בחורף, להגיע לים. מכורה להסתובבויות בחנויות עיצוב ובחנויות וירטואליות. בטוחה שביום ממוצע יש יותר מ 24 שעות וששינה ופחמימות זה לחלשים. מחזיקה 2 קבוצות פייסבוק על חינוך והורות. מייעצת להורים. מתווכחת עם מורים. ובסך הכל את כל היתר אתם יכולים לקרוא כאן. חפש

<span dir=rtl>תגובה אחת ל“הריון ולידה: עכשיו האפליקציה”</span>

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s