סיור עששיות בפארק אריאל שרון מומלץ כפעילות לאחה"צ – ערב במרכז. סיור מרכזו שיקום אקולוגי של הנזקים שאנחנו עשינו והבנה שגם מבמיץ של הזבל אפשר לצמוח.
במסגרת הפעילויות בחופש הגדול, אני תמיד מחפשת סיורים ופעילויות לילדים, בעלי ערך מוסף. אם אפשר ללמד קצת או להעשיר – זה הזמן. לתפיסתי דווקא לימוד חוויתי הוא הלימוד האמיתי שאותו זוכרים. בית הספר בדרך כלל מלמד על ידי שינון אבל סיורים לימודיים הרבה יותר מוצלחים.
אז אספנו את הילדים, לפחות את מי שהיה בבית, נכנסנו לאוטו ונסענו לחיריה. מי שנולד בתקופה שלי בטוח מעקם את האף, כי חיריה זכורה כמקום הזה ע הריח הנוראי כשעוברים לידו בכביש. מאז הרבה מיץ התגלגל בזבל וחיריה עברה מהפך מקסים והפכה לאחת מפינות החמד באזור גוש דן.

מה בפעילות? פארק אריאל שרון פותח את פעילות הקיץ, ומזמין הורים וילדים לסיור ייחודי המתחיל בשעות האור ומסתיים בחשיכה, בליווי עששיות. הסיור הוא הזדמנות להכיר את סיפור שיקומו של הר הפסולת שהפך בתהליך אקולוגי ייחודי מסוגו לפארק פורח, לחוות את הטבע המשתנה לעת ערב, ולצפות יחד עם כל המשפחה בשקיעה מרהיבה היורדת על מטרופולין גוש דן.
הסיור כולו קורה על ההר, שכאמור מפתיע ביופי שלו. במהלך הסיור מלבד הסברים רואים סרט מולטימדיה "סיפורו של הר", המסביר לכולם, ילדים אבל בהחלט גם למבוגרים, על השינוי שנעשה ועל החשיבות בשיקום המקום.
בהמשך הסיור מלווה בעששיות ובעיקר בהסברים מרתקים ואווירה נעימה.

דברים טכניים שכדאי לדעת
- הפעילות יכולה להתאים לעגלות, השבילים מסודרים
- הסיורים הינם בדרגת קושי קלה ומתאימים לכל המשפחה.
- ההסברים מתאימים לכולם, גם ילדים קטנים ייהנו גם המבוגרים יגלו המון דברים חדשים וחשובים
- יש להצטייד בנעלי הליכה סגורות, מים – למרות שבכל המסלול יש ברזיות ושירותים נקיים.
- אם הילדים רעבים בשעות האלו קחו משהו לאכול, כי אין קפיטריה פעילה בערב
- הפעילות הינה ברישום מראש בלבד ומותנית במספר נרשמים
- ההגעה למתחם ההר הינה ברכבים פרטיים בלבד אין תחבורה ציבורית המגיעה למקום.
- העלייה באמצעות רכבים פרטייםישירות לחניון העליון (בהתאם להכוונת השילוט)
חשוב לדעת: מאזור החנייה יש הליכה של כ- 500 מ` בשיפוע לרום ההר ולנקודות התצפית. - נגישות לנכים:
- לרכבים בעלי תו נכה לרכב ישנה חניה מסודרת ברום ההר
- שבילי הפארק מותאמים לנכים וישנה נגישות מהחניה לראש ההר ולנקודות העניין המרכזיות
מעוניינת בסיור עששיות